(placeholder)

ARKIV JAKT / FISKE / FRILUFTSLIV

NOTFISKE I TUFSINGA

Eller det såkalte bøkkelfiske som skjer i Tufsingåa er et flere hundre år gammelt tradisjonsfiske. Tufsinga renner ut i Femund og fisket var et kjærkomment bidrag til husholdingen for de som hadde lotter i dette fisket.

Produsert av Villmarkstimen 1992.

LAKSEFISKE I NORDDALSELVA

I Åfjord på Fosen renner det to elver. Den ene heter Stordalselva og her finner du bare stor laks. I Norddalselva rett ved siden av finner du bare smålaks. Elva er et eldorado for de som trives best med enhånds fluestang. Treffer du riktig på denne elva kan det bli morro. Stig Rønningen fra Åmot fikk 52 laks på en snau uke. Bli med Villmarkstimen anno 1993 på et eventyrlig fiske.

RYPEJAKT PÅ HARDANGERVIDDA

I 1991 produserte Villmarkstimen denne videoen om rypejakt på Hardangervidda med Ulf Fløymo.

Foto / redigering: Vidar Granberg.

ERLING SAND EN FLUEBINDERLEGENDE

"Verre en minken", er kanskje en av Erling Sand sine mest kjente fluer, men det ble mange flere en denne som forlot bindestikka til denne legenden blandt fluebindere. Villmarkstimen rakk å lage denne dokumentaren før han gikk bort i en alder av 85 år.

JON ØSTENG HOV, NATURFOTOGRAF

Jon Østeng Hov er en av Norges beste naturfotografer. Han er kjent for sine ærlige og folkelige skildringer fra naturen i form av tekst og bilder. Han er også en annerkjent foredragsholder.

Programmet ble produsert av Villmarkstimen i 1993 og er i følge Jon selv det beste portrettet av han til da. Foto / redigering: Vidar Granberg og Harald Lundstein.

FAST FISK

Møt lokale helter på jakt etter den store fiskeopplevelsen. Fluefiske med O.T Ljøstad - Gjeddefiske med Cato Enger - Markfiske med David Engseth og flere - Ørretfiske med Robert Haugset. Rolf Lie Holter(med gjeddeskrekk), guider dere gjennom programmene.

LILLE LETJENNA

Se denne fantastiske mini canyon som ligger i nordre Elverum, en kort kjøretur fra Leiret.

Foto / redigering:

Harald Lundstein

HØST

Det er om høsten naturen viser seg frem i sin flotteste fargeprakt

Foto / redigering:

Harald Lundstein

NORWEGIAN SPRING

Våren er en flott årstid. Det spirer og gror og alt liv vender liksom tilbake da vinteren endelig slipper taket.

Foto / redigering:  Harald Lundstein

DØDSKAMP MELLOM SPURVEHAUK OG SKJÆRE

Vinteren 1996 ble jeg vitne til denne kampen på liv og død mellom en spurvehauk og en skjære. Kampen ble festet på film og viser en del av naturen vi sjelden får oppleve på nært hold. Skjæra viste seg å yte stor motstand, men måtte til slutt gi tapt for denne rovfuglen. Filmen ble kåret til årets scoop i naturredaksjonen samme år.

ELGJAKT I TØRBERGET

I 1991 produserte Villmarkstimen en video om elgjakt. Den ble sett av mange og var veldig populær. Jeg får stadig spørsmål om det er mulig å se den igjen og det er det selvfølgelig. Noe redigering og oppussing trengte den jo etter 22 år i skapet, men her er den.

RÅDYRJAKT I HERNES

I dette programmet tar Trond Aarstad og hans jaktlag dere med på rådyrjakt i Hernes i Elverum. Produsert av Villmarkstimen, 1992

Elgjakt i Elverum

Da er nok en jaktfilm fra Villmarkstimen digitalisert og «reparert». Programmet om elgjaktlaget til Kåre Østerud i østre Elverum var en del av et helt program av Villmarkstimen, derfor måtte den klippes på en litt spesiell måte. Programmet ble produsert i 1992.

ØRN MOT REV

Naturfotografen Dagrun Beate Skarsvåg tok på begynnelsen av 1990 tallet unike bilder av kampen om maten mellom en kongeørn og en rev. Det er første gang en sånn situasjon er festet på film og bildene ble presantert i VG som unike. Villmarkstimen møtte den lidenskapelige naturfotografen ute i felt. Opptakene ble gjort i 1992 og vist i programmet Villmarkstimen. Opptakene bærer preg av tidens tann, men er likevel verdt å se.

SKOGENS TUSSER OG TROLL

Mennesket har en naturlig innebygd frykt for mørket og mang en skogvandrer har opplevd å føle seg iaktatt på sin tur igjennom mørk og tett skog. Hvem er disse skapningene som lurer i buskene. Som regel har alt sin naturlige forklaring, eller har det det?

VILLØRRET I HAGEN

Du skal ikke dra langt for å fiske ørret i Elverum, for nesten midt i byen finner du nermeste ørretbekk, men du må nok vente litt for nå er det gyting på gang i bekken. Stig Braanaas som har ørretbekken rennende gjennom hagen har lagt til rette for gode gyteplasser i bekken og da får vi se om bestanden øker.

MED BLIKK FOR DE GODE BILDENE

Et godt bilde kommer fra hodet og hjertet mener Per Ottar Walderhaug, som kan se tilbake på et utrolig spennende fotoår med mye heder og ære for sine naturbilder. NWTV har møtt den lidenskapelige amatørfotografen.

ELGJAKT I TRYSIL

Allerede på første jaktdag ble denne flotte oksen felt i Trysil og det på selveste Olsen-posten. Det var veteranen Sven Stenbrenden som felte titakkeren på 240 kilo med ett skudd. NWTV var med og fikk selv føle intensiteten da skuddet falt. En stor takk til jaktlaget til Frank Rønningen.

Norwegian Woods Wildcam

Grevling hos naboen.

NÆRT PÅ SKOGENS KONGE

Med viltkamera kan du komme nært på dyrene ute i naturen. Jeg satte kamera ved siden av et elgtråkk og på en sånn måte at det ville pirre elgens naturlige nysgjerrighet. Dette resulterte i ekstreme næropptak av dette flotte dyret.

SOMMERMINNER

Et sommerminne. En bildevandring i lys, farger og lyd.

GRINDALSFLUEFISKE

Produsert av:

Norsk Skogbruksmuseum

ELGJAKT MED ELVERUM NÆR TV

I 1989 laget Elverum Nær TV denne saken om elgjakt i Elverum. De var med jaktlagene, Gjefsås laget og Væringsås laget. Intervju og kommentarer ved Knut Fjeld.

ELGJAKT I ELVERUM

I 1998 lagde jeg dette innslaget om elgjakt i Elverum. Jeg fikk være med jaktlaget til Arne Lindmoen i østre Elverum en dag på jakt og jammen fikk vi elg på post denne gangen også.

STOROKSEN I TRYSIL

I 1991 laget Villmarkstimen dette innslaget om 19 takkeren Einar Storsveen fra Tørrberget i Trysil hadde felt. Han kunne også vise frem et dobbeltgevir av det sjeldne. Her får du den spennende jakthistorien av jegeren selv. samtidig får du et kort møte med to av programlederne i Villmarkstimen, Vidar Granberg og Ulf Fløymo.Produsert av Elverum Mediesenter 1991.

VÅRENS VAKRESTE EVENTYR

Det er nå naturen begynner å våkne til liv og ute på myrene er orrhanen allerede i gang med årets store begivenhet, orrleik. Det er en stor opplevelse å være til stede når disse flotte fuglene møtes til kamp om damene.

HAREJAKT I ELVERUM

Her er nok en perle fra Villmarkstimens mangfoldige arkiv. Bli med på harejakt med jaktlaget til Finn Midtlie. opptaken ble gjort høsten 1993.

BÅLDUELLEN

Da har jeg funnet og børstet støvet av nok en perle fra programserien Villmarkstimen, som gikk på TV Hedmark på begynnelsen av 1990 tallet. Denne gangen er det en nervepirrende og spennende bålduell mellom sportsbutikkprofilene Trond Hagen og Bjørn Kulbulien.

Duellen ble presentert og kommentert av Vidar Granberg.

INSEKTSOMMER

Det er mye som skal skje for våre insekter i løpet av en kort sommer, og til tider kan det danne seg kø selv i et vepsebol. Da er det greit å ha en dørvakt som holder orden på de ivrige arbeiderne.

RYPE TIL MIDDAG

Forfatter, jeger og friluftsmann Helge Hagen publiserte på 1990 tallet boka " Når viltet er skutt, hvor han tar for seg etterbehandling av vilt. Vi i "Villmarkstimen" ble med Helge på kjøkkenet for å få noen tips om tilberedning av rype.

Produsert av Villmarkstimen 1992.

FOSSEGRIMEN

Hva var det jeg hørte, hva var det jeg så. Kunnde det være Fossegrimen jeg opplevde da jeg tok bilder i Vesle Letjenna her om dagen.